Securonix: ‘SIEM ook voor mkb goed bereikbaar’

10/10/2019

Matt Pearson, Securonix

Securonix mag enkele grote internationaal opererende Nederlandse bedrijven tot zijn klantenkring rekenen, maar is in ons land toch relatief onbekend. Door de samenwerking met Distology gaat men hier verandering in brengen. Matt Pearson, EMEA & APAC channel en alliances director bij Securonix: “Onze next-gen SIEM werkt volledig in de cloud en is extreem schaalbaar. Organisaties in het mkb denken vaak dat oplossingen van dit niveau voor hen niet bereikbaar zijn, maar het tegenovergestelde is waar.”

Dat een organisatie cyberveilig maken met deeloplossingen een ingewikkelde en uiteindelijk ook heilloze weg is, is bij grote spelers in de markt allang common sense. Wie zijn cybersecurity op niveau wil brengen en houden, kiest voor Security Information & Event Management (SIEM) en de cloud. Matt Pearson: “Nog maar weinig mkb-bedrijven zijn in staat het grote plaatje in beeld te krijgen, ze zijn constant druk met het monitoren en up-to-date houden van hun deeloplossingen. Dat kost veel tijd en expertise, terwijl ze ondertussen onnodig kwetsbaar zijn.”

Vanaf 50 gebruikers

“Met ons partnership met Distology willen we een veel groter deel van het bedrijfsleven laten zien dat een next-gen SIEM ook voor hen bereikbaar is”, stelt Pearson. “Ons platform is geschikt voor organisaties vanaf ongeveer 50 gebruikers en het is volledig schaalbaar. We kunnen ook organisaties van 200.000 gebruikers van optimale cybersecurity voorzien.”

Bij de next-gen SIEM van Securonix wordt de totale cybersecurity van een organisatie beheersbaar via één platform. Pearson: “Door alles samen te brengen, vermeerderen we de waarde van bestaande oplossingen.” Doordat het hele netwerk op één dashboard zichtbaar is, worden verbanden tussen – verdachte – activiteiten snel inzichtelijk en kan een IT’er veel sneller ingrijpen waardoor risico’s worden beperkt en de kosten voor cybersecurity significant dalen.

Doordat de oplossing van Securonix ook voorzien is van een geautomatiseerde op AI (artificiële intelligentie) en machine learning gebaseerde Incident Response, kunnen acties na bedreigingen geheel of gedeeltelijk worden geautomatiseerd. Hierdoor wordt de responstijd bij een incident verder verkort en de mogelijke consequenties tijdig ingeperkt.

Over Securonix

Securonix herdefinieert SIEM met behulp van de kracht van big data en machine learning. Securonix next-gen SIEM is gebouwd op een open Hadoop-platform en biedt onbeperkte schaalbaarheid en logboekbeheer, op gedragsanalyse gebaseerde geavanceerde bedreigingsdetectie en geautomatiseerde incidentrespons op één platform. Wereldwijd gebruiken klanten Securonix om te voldoen aan hun vereisten voor insider-bedreigingen, cyber-bedreigingen, cloudbeveiliging en bewaking van toepassingsbeveiliging. Securonix is gepositioneerd als leider in het Gartner Magic Quadrant 2018 voor beveiligingsinformatie en gebeurtenisbeheer (SIEM).

Over Distology

Securonix maakt binnen Distology deel uit van een samenhangend security-portfolio. Distology helpt gespecialiseerde producenten en dienstverleners van disruptieve IT-beveiligingsoplossingen een vooraanstaande positie in de markt te bereiken. De rol van Distology is gebaseerd op vertrouwen, relaties, energie en gedrevenheid en biedt end-to-end ondersteuning in de volledige verkoopcyclus die technische en commerciële middelen van leverancierskwaliteit biedt. Het van oorsprong Engelse Distology is sinds 2018 actief in de Nederlandse markt.

Let's block ads! (Why?)

Deel dit nieuws op

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

KnowBe4 lanceert nieuw partnerprogramma en partnerportaal

KnowBe4, leverancier van grootste trainingsplatform voor security awareness en phishing-simulaties, ...
Verder lezen

Why Kubernetes is vital for your business

You may have noticed that every company and their dog ...
Verder lezen

Red Hat Responds to Zombieload v2

Three Common Vulnerabilities and Exposures (CVEs) opened yesterday track three ...
Verder lezen